Vasaros malonumai, džiaugsmai ir potyriai

Vasara - šilčiausias metų laikas. Ji išsiskiria savo teikiamais malonumais, kurių visi su nekantrumu laukiame. Laukiame saulės ir šviesos, šilumos ir ilgų dienų, šilto vandens ir švelnaus vasariško vėjo. Vaikai mūsų lopšelyje-darželyje taip pat linksmai leidžia vasaros dienas. Didžiąją laiko dalį jie praleidžia gryname ore, ugdymas persikelia į lauką. Vaikai tyrinėja augalus, jų žiedus, lapus, ieško vabalėlių ir stebi juos per padidinimo stiklus. Apžiūri "Vabalų viešbučius" ir ieško jų "gyventojų". Stebi skruzdėles ir kuria iš lapelių ir šakelių skruzdėlynus. Pina voratinklius ir nori pagauti muses. Stebi bitutes, nutūpusias ant gėlių žiedlapių ir užsiima kita patyrimine veikla.

Vaikai lauke žaidžia judriuosius žaidimus, stato smėlio pilis, kuria labirintus. Pramogauja su vandeniu, grūdinasi saule ir vėju.

Darželio kieme vaikai užsiima ir menine-kūrybine veikla: kuria vazeles iš lauko gėlių ir žolynų, daro drugelius, jų sparnelius puošdami gamtine medžiaga ir smėliu. Kuria, fantazuoja, interpretuoja, panaudodami įvairias medžiagas bei technikas.

Vaikai išbando ir naują piešimo techniką - piešia su balionais, sukurdami įspūdingus paveikslėlius. Kuria darbelius jūros, vandens gyvūnų tematika.

Savo pėdutes masažuoja, basomis vaikščiodami sveikatinimo - "linksmų pėdučių" - takeliu, padarytu iš akmenukų, pagaliukų, kaštonų, žolyčių, sagučių

Smagu mums vasarą!

 

Nuotraukos:
Raminta Petrulionienė, Saulė Guščiuvienė, Renata Račkauskienė, Ilona Jurkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • DUK
  • Mokytojams
Naujienų archyvas