Maitinimo organizavimo specialistas

SVEIKA MITYBA - SUBALANSUOTAS, TINKAMAI APDOROTAS, NATŪRALUS, EKOLOGIŠKAS IR ŠVIEŽIAS MAISTAS!
 

Maitinimo organizavimo specialiste lopšelyje-darželyje dirba

Eugenija Radišauskaitė Maitinimo organizavimo specialistė

Darbo laikas

Savaitės dienos

Darbo laikas

Pietūs

Pirmadienis

8.00 – 11.48

 

Antradienis

8.00 – 11.48

 

Trečiadienis

8.00 – 11.48

 

Ketvirtadienis

8.00 – 11.48

 

Penktadienis 8.00 – 11.48  

 

Maitinimo organizavimo specialisto funkcijos:

  • Laikytis darbo tvarkos taisyklių.
  • Laikytis nustatyto darbo ir poilsio režimo.
  • Organizuoti vaikų maitinimą lopšelyje-darželyje.
  • Sudaryti ilgalaikį maitinimosi planą (perspektyvinius valgiaraščius).
  • Sudaryti kasdienius valgiaraščius, atsižvelgiant į ilgalaikio maitinimosi planą.
  • Parengti kiekvieno patiekalo technologines korteles, kuriose nurodoma į patiekalą įeinančių produktų masė bruto ir neto, patiekalo išeiga, maistinė ir energetinė vertė, ir teikti jas tvirtinti direktoriui.
  • Tikrinti patiekalų, ruošiamų pagal valgiaraštį, kokybę.
  • Kontroliuoti maisto produktų kokybę.
  • Neleisti realizuoti nekokybiškų maisto produktų bei patiekalų.
  • Koreguoti mitybos racioną pagal gydytojų nurodymus.
  • Sukurti ir įdiegti į praktiką naujas dietinių patiekalų receptūras ir technologijas.
  •  Padeda organizuoti sveikatingumo renginius.
  • Veda personalo maitinimo apskaitą.
  • Rūpinasi pirmos pagalbos rinkiniu savo kabinete ir grupėse.
  • Tikrina, kontroliuoja ir informuoja direktorių, kaip laikomasi maitinimo, darbo, asmens higienos reikalavimų, dienotvarkės virtuvėje ir grupėse
  • Tvarkyti dokumentaciją, nustatyta tvarka teikti privalomas ataskaitas ir informaciją direktoriui ir valstybės ir savivaldybės institucijoms.
  • Skaičiuoti vaikų maisto maistinę ir energetinę vertę.
  • Paruošti viešųjų pirkimų konkursui reikalingų maisto produktų sąrašą.
  • Maitinimo organizavimo specialistas privalo laikytis darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės saugos, elektrosaugos reikalavimų.
  • Vykdyti teisėtus direktoriaus nurodymus.
  • Tvarkyti nemokamo maitinimo apskaitą ir atsiskaityti su vyr. buhalteriu ir socialinės paramos skyriumi.
  • Vykdyti įstaigos sveikos gyvensenos ugdymo programą, dalyvauti vaikų sveikos gyvensenos ugdyme ir formuoti sveiko maitinimo(-si) įgūdžius, bendradarbiaujant su visuomenės sveikatos priežiūros įstaiga.
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • DUK
  • Mokytojams