Edukacinės valandėlės "Mano emocijos ir aš"

Spalio mėnesį psichologė Martyna Grašytė „Saulučių“ grupėje vedė edukacines valandėles „Mano emocijos ir aš“. Jų tikslas buvo padėti vaikams suprasti ir išlieti savo emocijas, išmokti, kaip jas atpažinti ir ką daryti, kai jaučiame įvairias emocijas. 

Kalbėjome apie pyktį: kas mums sukelia pyktį, ką jaučiame kūne, kai pykstame, kaip galime atpažinti, kad pykstame ir ką tada daryti. Ridenome pykčio kauliuką ir atlikome įvairias užduotis, kurias galima atlikti supykus: suglamžyti popieriaus lapą, bandyti nupūsti kamuoliuką, rankomis stipriai atsiremti į sieną, daužyti sėdmaišį ar nuspalvinti pykčio mandalą.

Kalbėjome apie liūdesį. Kada liūdime ir kaip galime atpažinti, kad liūdime. Kalbėjome su vaikais apie tai ką, jie daro, kai yra liūdni. Ridenome liūdesio kauliuką ir atlikome užduotis: apkabinti draugą, paklausyti gražios dainelės, sušokti smagų šokį, pavartyti linksmą knygutę bei išreikšti savo liūdesį meniniais darbeliais: piešiant bei lipdant plastilinu. 

Kalbėjome apie baimę. Aptarėme, ko vaikai bijo ir kaip galime elgtis, kai kažko bijome. Kalbėjome, kaip mūsų kūnas reaguoja į baimingas situacijas. Ridenome baimės kauliuką ir atlikome užduotis: kvėpavimo pratimus, pašokome, kaip didelė gorila, apsikabinome minkštą žaisliuką, kuris padėjo nurimti, užsidėjome super galių suteikiančią kepurę ir įsivaizdavome, kad sudedame visas savo baimes į popierinį lėktuvėlį ir paleidžiame jį į orą. 

Šios edukacinės valandėlės vaikams patiko ir padėjo geriau atpažinti bei reikšti savo emocijas.

 

 

 

Nuotraukos:
Martyna Grašytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • DUK
  • Mokytojams
Naujienų archyvas