Išvyka į Vilniaus saugaus miesto centrą

Spalio mėn. 10-11 dienomis priešmokyklinių ,,Bitučių“ ir „Paukštelių“ grupių ugdytiniai kartu su savo mokytojomis keliavo į Vilniaus saugaus miesto centrą, kur dalyvavo žmogaus saugos ir gyvenimo įgūdžių ugdymo trumpalaikėje edukacinėje veikloje „Pirmoji pagalba“.

Priešmokyklinukai susipažino su pirmosios pagalbos suteikimu įvykus nelaimingam atsitikimui. Vaikai dažnai elgiasi neatsargiai. Vienas iš neatsargumo veiksnių – žaidimai su degtukais, nesaugus elgesys prie viryklės. Tai gali sukelti skaudžias pasekmes – nudegimus. Apie šias traumas ir kaip su jomis kovoti papasakojo sveikos gyvensenos ir pirmosios pagalbos metodininkė specialistė Ramunė Grigaliūnienė. Mokytoja informavo, kad vaikų aplinkoje skiriamos keturios grupės pavojų, galinčių sukelti nudegimus: nusiplikymai, kontaktas su karščiu, elektros sukelti nudegimai ir cheminiai nudegimai. Taip pat kalbėjo, kaip suteikti pirmąją pagalbą įvykus nudegimui ar nusiplikymui.

Saugaus eismo metodininkė specialistė Jolanta Dovidavičienė mokino, kaip taisyklingai ir saugiai pereiti gatvę, kurioje eismą reguliuoja šviesoforas ir gatvę, kurioje šviesoforo nėra. Visi pakartojo šviesoforo spalvų reikšmes. Eismo pamokėlės metu vaikai analizavo pateiktus pavyzdžius, reiškė savo nuomonę ir pastebėjimus, žiūrėjo prevencinio pobūdžio filmukus. Smagiausia, kad vaikai turėjo galimybę pasimokyti pereiti gatvę šviesoforo reguliuojamoje sankryžoje. Įtvirtinę žinias, su pakilia nuotaika visi sėkmingai grįžome į savo lopšelį-darželį. Ši išvyka buvo įdomi ir labai naudinga.

 

 

Nuotraukos:
Ana Simanovič, Andželita Žurauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • DUK
  • Mokytojams
Naujienų archyvas