Rudenėlis sveikina Vilnių su 700-uoju gimtadieniu

  • Paskelbė : Raminta Petrulionienė
  • Paskelbta: 2022-10-12
  • Kategorija: Renginiai

 

Kai ruduo pasipuošia įvairiaspalviais lapais, kai sunoksta ir krenta kaštonai, kai soduose užauga vaisiai ir daržovės, o miške dygsta grybai – laikas sveikinti ir švęsti Rudenėlį.

Spalio 6 ir 11 dienomis sukvietėme darželio bendruomenę į Rudenėlio pramogas. Pramogavome darželio kieme. Skambant linksmai muzikai susirinko vaikai, tėvai, mokytojos ir jų padėjėjos. Visus pradžiugino Rudenėlio pramogos vedėjai –užaugintomis rudens gėrybėmis pasipuošęs Rudenėlis ir Ežiukas su pintinėle lapų, vaisių ir daržovių. Vaikai šoko su lapais ir skėčiais, deklamavo eilėraščius rudeniui, žaidė muzikinius žaidimus, grojo linksmą orkestrą. Po meninės-muzikinės dalies visi buvo pakviesti dalyvauti kūrybinėse rudens dirbtuvėse. Mokytojos vedė įvairias edukacines veiklas. Vaikai norėjo viską išbandyti ir buvo labai aktyvūs. Jie piešė guašu ant maistinės plėvelės, kartu su tėveliais kūrė rudenines puokštes iš rudeninių gėlių ir gamtinės medžiagos, kuriomis papuošė darželio kiemą. Visi kartu kūrė paveikslus iš džiovintų gėlių ir gamtinės medžiagos, darė „bulvinukus“ iš daržovių, dėliojo mandalas iš kaštonų ir gamtinės medžiagos, išdėliojo širdį, skirtą Vilniaus 700 metų jubiliejui, išbandė sportines užduotis, galėjo nusifotografuoti prie rudeninės fotosienelės ir pasimėgauti šilta žolelių arbata „Naminuko arbatinėje“. Visų dėmesį traukė vaikų darbų paroda "Vilnius 700", kurioje spalvingai buvo pateikti Vilniaus miesto mikrorajonai.

Linksmas ir išradingas rudenėlis darželio kieme niekam neleido nuobodžiauti, pateikė daug staigmenų ir linksmų akimirkų visai darželio bendruomenei. Vaikai ir tėvai neskubėjo namo, o išeidami išsinešė gerą nuotaiką ir pozityvias emocijas.  

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Regina Vaitkevičienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • DUK
  • Mokytojams
Naujienų archyvas