SVEIKA MITYBA - SUBALANSUOTAS, TINKAMAI APDOROTAS, NATŪRALUS, EKOLOGIŠKAS IR ŠVIEŽIAS MAISTAS!
Maitinimo organizavimo specialiste lopšelyje-darželyje dirba
Eugenija Radišauskaitė
Maitinimo organizavimo specialistė
Darbo laikas
Savaitės dienos |
Darbo laikas |
Pietūs |
Pirmadienis |
8.00 – 12.00 |
|
Antradienis |
8.00 – 12.00 |
|
Trečiadienis |
8.00 – 12.00 |
|
Ketvirtadienis |
8.00 – 12.00 |
|
Penktadienis | 8.00 – 12.00 |
Maitinimo organizavimo specialisto funkcijos:
- organizuoja vaikų ir darbuotojų maitinimą Įstaigoje, tvarko jo apskaitą;
- sudaro kasdieninius, sezoninius ir individualius valgiaraščius, atsižvelgiant į perspektyvinį valgiaraštį ir į vaikų amžiaus bei sveikatos ypatumus, atsižvelgiant į gydytojo pateiktas rekomendacijas ir tėvų (globėjų) prašymus ir teikia jį tvirtinti Įstaigos direktoriui;
- parengia kiekvieno patiekalo technologines korteles, kuriose nurodoma į patiekalą įeinančių produktų masė brutto ir netto, patiekalo išeiga, maistinė ir energetinė vertė;
- organizuoja ir koordinuoja naujų patiekalų kontrolinius virimus;
- pagal ugdymo įstaigos bendruomenės poreikį ir (arba) nustatytus neatitikimus organizuoja maisto patiekalų degustacijas;
- tikrina patiekalų, ruošiamų pagal valgiaraštį, kokybę juos degustuojant;
- periodiškai atlieka maisto saugos ir higienos patikrinimus, informuoja įstaigos administraciją apie nustatytas maisto gaminimo proceso neatitiktis bei teikia siūlymus koregavimo veiksmams;
- dalyvauja kitų institucijų vykdomuose patikrinimuose bei atlieka (organizuoja) nustatytų neatitikimų pašalinimą bei atsako už pateiktų rekomendacijų vykdymą;
- dalyvauja tiekiamų maisto produktų kokybės kontrolės procese, kontroliuoja sandėliavimo sąlygų̨ bei maisto ruošimo ir išdavimo procesą̨;
- neleidžia realizuoti nekokybiškų maisto produktų bei patiekalų;
- sukuria ir įdiegia į praktiką naujas maitinimo ir pritaikyto maitinimo patiekalų receptūras ir technologijas;
- organizuoja nemokamą vaikų maitinimą;
- kontroliuoja, kaip laikomasi nustatyto maisto išdavimo grafiko;
- prižiūri maitinimo organizavimą grupėse;
- organizuoja grupėse esančių indų kontrolinius išdalinimo svėrimus pagal jų tūrį;
- tvarko dokumentaciją, nustatyta tvarka teikti statistines ir kitas privalomas atskaitomybės žinias;
- skaičiuoja vaikų maisto kaloringumą;
- paruošia viešųjų pirkimų konkursui reikalingų maisto produktų sąrašą;
- konsultuoja ir šviečia Įstaigos darbuotojus vaikų maitinimo klausimais;
- supažindina tėvus (globėjus, rūpintojus) su ugdymo įstaigos organizaciniais mitybos organizavimo dokumentais ir jų pasikeitimais;
- informuoja, diskutuoja su bendruomene, tėvais vaikų maitinimo klausimais;
- bendradarbiauja maitinimo organizavimo klausimais su kitais visuomenės sveikatos specialistais, mokyklos specialistais, kitų įstaigų atstovais, organizacijomis, rėmėjais;
- laikosi darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės saugos, elektrosaugos reikalavimų;
- rengia pagal dokumentacijas planą paskirtas bylas ir laiku perduoda jas į Įstaigos archyvą;
- tvarko jam priklausančią dokumentaciją;
- dalyvauja vaikų sveikos gyvensenos ugdyme;
- atsako ir tvarko dokumentų apskaitą pagal paramos programas („Pienas vaikams“ ir „Vaisių ir daržovių vartojimo skatinimas“ ir kt.);
- prižiūri maitinimo organizavimą ugdymo įstaigoje;
- vykdo kitus Įstaigos direktoriaus ir tiesioginio vadovo teisėtai jam pavestus būtinus darbus.