Maitinimo organizavimo specialistas

SVEIKA MITYBA - SUBALANSUOTAS, TINKAMAI APDOROTAS, NATŪRALUS, EKOLOGIŠKAS IR ŠVIEŽIAS MAISTAS!
 

Maitinimo organizavimo specialiste lopšelyje-darželyje dirba

Eugenija Radišauskaitė Maitinimo organizavimo specialistė

Darbo laikas

Savaitės dienos

Darbo laikas

Pietūs

Pirmadienis

8.00 – 12.00

 

Antradienis

8.00 – 12.00

 

Trečiadienis

8.00 – 12.00

 

Ketvirtadienis

8.00 – 12.00

 

Penktadienis 8.00 – 12.00  

 

Maitinimo organizavimo specialisto funkcijos:

  • organizuoja vaikų ir darbuotojų maitinimą Įstaigoje, tvarko jo apskaitą;
  • sudaro kasdieninius, sezoninius ir individualius valgiaraščius, atsižvelgiant į perspektyvinį valgiaraštį ir į vaikų amžiaus bei sveikatos ypatumus, atsižvelgiant į gydytojo pateiktas rekomendacijas ir tėvų (globėjų) prašymus ir teikia jį tvirtinti Įstaigos direktoriui;
  • parengia kiekvieno patiekalo technologines korteles, kuriose nurodoma į patiekalą įeinančių produktų masė brutto ir netto, patiekalo išeiga, maistinė ir energetinė vertė;
  • organizuoja ir koordinuoja naujų patiekalų kontrolinius virimus;
  • pagal ugdymo įstaigos bendruomenės poreikį ir (arba) nustatytus neatitikimus organizuoja maisto patiekalų degustacijas;
  • tikrina patiekalų, ruošiamų pagal valgiaraštį, kokybę juos degustuojant;
  • periodiškai atlieka maisto saugos ir higienos patikrinimus, informuoja įstaigos administraciją apie nustatytas maisto gaminimo proceso neatitiktis bei teikia siūlymus koregavimo veiksmams;
  • dalyvauja kitų institucijų vykdomuose patikrinimuose bei atlieka (organizuoja) nustatytų neatitikimų pašalinimą bei atsako už pateiktų rekomendacijų vykdymą;
  • dalyvauja tiekiamų maisto produktų kokybės kontrolės procese, kontroliuoja sandėliavimo sąlygų̨ bei maisto ruošimo ir išdavimo procesą̨;
  • neleidžia realizuoti nekokybiškų maisto produktų bei patiekalų;
  • sukuria ir įdiegia į praktiką naujas maitinimo ir pritaikyto maitinimo patiekalų receptūras ir technologijas;
  • organizuoja nemokamą vaikų maitinimą;
  • kontroliuoja, kaip laikomasi nustatyto maisto išdavimo grafiko;
  • prižiūri maitinimo organizavimą grupėse;
  • organizuoja grupėse esančių indų kontrolinius išdalinimo svėrimus pagal jų tūrį;
  • tvarko dokumentaciją, nustatyta tvarka teikti statistines ir kitas privalomas atskaitomybės žinias;
  • skaičiuoja vaikų maisto kaloringumą;
  • paruošia viešųjų pirkimų konkursui reikalingų maisto produktų sąrašą;
  • konsultuoja ir šviečia Įstaigos darbuotojus vaikų maitinimo klausimais;
  • supažindina tėvus (globėjus, rūpintojus) su ugdymo įstaigos organizaciniais mitybos organizavimo dokumentais ir jų pasikeitimais;
  • informuoja, diskutuoja su bendruomene, tėvais vaikų maitinimo klausimais;
  • bendradarbiauja maitinimo organizavimo klausimais su kitais visuomenės sveikatos specialistais, mokyklos specialistais, kitų įstaigų atstovais, organizacijomis, rėmėjais;
  • laikosi darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės saugos, elektrosaugos reikalavimų;
  • rengia pagal dokumentacijas planą paskirtas bylas ir laiku perduoda jas į Įstaigos archyvą;
  • tvarko jam priklausančią dokumentaciją;
  • dalyvauja vaikų sveikos gyvensenos ugdyme;
  • atsako ir tvarko dokumentų apskaitą pagal paramos programas („Pienas vaikams“ ir „Vaisių ir daržovių vartojimo skatinimas“ ir kt.);
  • prižiūri maitinimo organizavimą ugdymo įstaigoje;
  • vykdo kitus Įstaigos direktoriaus ir tiesioginio vadovo teisėtai jam pavestus būtinus darbus.
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • DUK
  • Mokytojams